CO JE TO ZEDNÁŘSTVÍ?

21.02.2014 09:29

Zednářství je významným ideovým a mocenským činitelem současného světa. Jeho vliv se projevuje všude ale zejména v těch zemích, které byli výrazně ovlivněny křesťanstvím. V nich se výrazně podílí na jejich odkřesťanštění a demoralizaci.

Proto mnohé z těchto zemí mravně klesly pod země nad kterými by měli mít mravní prvenství.
Je původcem mnoha propagandistických i fyzických útoků na Katolickou církev, vzpour, převratů, revolucí, vražd, vzniku a zániku států,jakož i rozšíření nebo uzákonění různých bludných ideologií, sekularizace, ateismu, spiritismu, reinkarnace, radikálního feminismu, pornografie, umělé antikoncepce, sterilizace, rozvodů, potratů, eutanazie atd.
(pozn. je také původcem obrovské infiltrace katolické církve, zvláště pak po II. Vatikánském koncilu, ve kterém se modernistický proud Katolické Církve odsekl od tradice a razí nekompromisně cestu zednářské filozofie rovnosti, svornosti, a bratrství všech náboženství pod přetvářkou nastolení celosvětového míru a lásky).
Veřejnost však nezná co je v pozadí tohoto dění. Ani ti, kteří si osvojili zednářské ideje, si neuvědomují, čím se nekriticky řídí.
Totiž běžně se zednářství ke svému působení nepřiznává, utajuje ho, což výrazně napomáhá k jeho úspěchům.
Především utajuje svůj hlavní záměr: odvést lidi od věčné spásy, nejdůležitější věcí v jejich životě.
Místo Boha jim podsouvá náhradní životní cíle: materiální hojnost, tělesnou nevázanost, slávu nebo moc.
Vybízí je k jednání zla, k čemuž mají sklon v důsledku dědičného hříchu.
Aby v tom měli úspěch snaží se je přesvědčit že zlo není zlem.
Dokonce jim zlo představuje jako dobro: duchovní otroctví nazývá svobodou, mravní úpadek pokrokem, hloupost moudrostí atd.
Snaží se vyvolat dojem že jeho lži jsou pravdou.
Pravé hodnoty a jejich zastánce utrhá na cti, zesměšňuje a pronásleduje.
Bez poznání zednářství mnohé významné jevy v minulosti a v současnosti lze pouze popsat, ale ne vysvětlit. Zdají se být náhodnými a navzájem nesouvisejícími. Obvykle se vysvětlují vědeckým pokrokem, národním hnutím, hospodářskou motivací a podobně. Ve skutečnosti mají duchovní příčinu: boj Boha a ďábla, který je základem dějin.
Co je to zednářství? Podle Seba (pozn. pod čarou 1.) se dosud nikomu nepodařilo podat jasnou a vyčerpávající definici svobodného zednářství, každá z dosavadních definic vystihuje jen část z celého pojmu. Navíc je rozdíl mezi definicí pro veřejnost a a definicí určenou pro zednáře. Např. zednářský spolek Velký východ Francie má ve svých stanovách platných od r.1884 tuto definici: " Zednářství je lidumilná, filozofická a pokroková instituce a jejím cílem je hledání pravdy, studium morálky a solidarity. Její zásadou je vzájemná tolerance, úcta k sobě a k ostatním a absolutní svoboda vyznání.
Metafyzické představy považuje za osobní záležitost svých členů, odmítá jakékoliv dogmatické tvrzení.
Jejím heslem je svoboda, rovnost, bratrství.
Zednářství má za úkol rozšířit na všechny lidi bratrská pouta která sjednocují zednáře na celé zeměkouli. "Podle Francouzské národní velkolóže jiné zednářské organizace: "Zednářství vytváří Chrámy ctností a kope hroby neřestem prostřednictvím učení založeném na alegoriích ukrytých za symboly."
(pozn. pod čarou 2.)
Tyto a další zednářské definice neodpovídají skutečnosti. Např. když koncem 19st. ve Francii zavedli zednáři školu podle svých zásad, ta ve svých absolventech nevytvořila ctnosti a nevykopala hroby neřestem. I podle tehdejšího zednáře a politika J. Simona vyšli z ní lotři a zločinci.
Na základě vyjádření významnějších zednářů a jejich činnosti, zednářství lze charakterizovat jako soustavu pseudonáboženských tajných organizací, založených na liberalismu a okultismu, v nichž se praktikují zvláštní obřady.
Zednářství je podle svého představitele Alberta G. Mackeya ( také Mackaya) náboženskou institucí.
Má svou víru. Ta je více nebo méně ztotožněná s neurčitými představami které se sbíhají kolem nejasných hesel svobody, rovnosti a bratrství.
Má svůj vlastní systém morálky, své vlastní obřady, svůj kult, svou hierarchii svých "svatých."
Ve skutečnosti je náboženstvím bez Boha, čili pseudo-náboženstvím.
Ačkoliv to zejména jeho představitelé popírají, zednářství ze zásady utajuje důležité věci, týkající se jeho nauky, kultu, působení, členství, vedení, vzniku a zejména cíle.
Podle manifestu Velké lóže Německa z r.1794 svět je nedostatečně silný, aby unesl odtajnění zednářského cíle.
Svá tajemství zachovává i před převážnou většinou svých členů.
Jedním z ideových základů svobodného zednářství je tzv. liberalismus (od slova svoboda), který je součástí jeho názvu.
Značí "svobodu" od Boha a druhých lidí, od Desatera.
Touto lživou svobodou se člověk podsouvá jako nejvyšší morální autorita místo Boha.
----------------------------------
Pozn. pod čarou 1. - Tomáš Srb: svobodní zednáři díl 1. Praha 2001 str. 12.
Pozn. pod čarou 2.-Daniel Beresniak: Zednáři, Stavitelé světla.Sofa 2002 str.13

 

                                                Autor: Peter Bielik