Honduras ještě nevyhrál na MS ani zápas, ale chce vyhrát celý šampionát

11.06.2014 17:13
Fotbalistům Hondurasu se moc šancí na mistrovství světa v Brazílii nedává. Oni sami se ale před turnajem nevzdávají. A cíle, alespoň někteří, rozhodně nemají malé. „Sníme o cestě do finále,“ říká záložník Nájar.
„Zůstáváme pozitivní, nemyslím si, že je něco špatného na tom snít. Ve fotbale se muže stát všechno. Náš sen je přivézt domu pohár," nechybí odvaha Andymu Nájarovi, který nosí na dresu číslo 17.  
Optimisticky naladěný není v honduraském týmu zdaleka sám. „Máme velká očekávání. Nemyslíme jen na postup ze skupiny, ale ještě mnohem dál," prohlásil třeba obránce Juan Carlos Garcia.  
Přání fotbalistů Hondurasu se ale budou asi plnit obtížně. V minulosti se dostal tým na dva světové šampionáty, pokaždé skončil v základní skupině na posledním místě a navíc čeká na výhru.  
Na posledním šampionátu v Jihoafrické republice potom nedokázal ani jednou skórovat. Jeden bod ale Honduras uhrál, a to proti Švýcarsku, které ho čeká i tentokrát. To ale bude až na závěr skupiny E. Nejdřív nastoupí ve svém úvodním utkání v neděli proti Francii a pak proti Ekvádoru.
 
„Každý hráč Hondurasu se chystá nechat na hřišti všechno! Chystá se potit krev v každém utkání, aby se dostal do další fáze turnaje. Jestli ostatní týmy vyhrají nebo vypadneme, není to kvůli tomu, že by naši hráči nechtěli postoupit, ale protože jiná mužstva byla mnohem lepší než oni," říká trenér Hondurasu Luis Suaréz.  
 
Přeložil z agentur Václav Prokůpek