JAK ZEDNÁŘI OVLIVŇUJÍ NÁŠ KAŽDODENNÍ ŽIVOT

21.02.2014 09:36


PÁR ZAJÍMAVÝCH ÚRYVKŮ Z KNIHY -TAJNÉ SPOLEČNOSTI, VÁLKA SVOBODNÝCH ZEDNÁŘŮ OD JANA VAN HELSINGA.

AJK ZEDNÁŘI OVLIVŇUJÍ NÁŠ KA?
ŽDODENNÍ ŽIVOT
Naše organizace navenek nijak nepůsobí, ale každý zednář působí ve svém osobním a pracovním okruhu - a to velmi účinně!
Členové jsou velmi dobře propojeni a to dokonce i na mezistátní úrovni.
Bývalý prezident USA Ronald Reagan na stejnou otázku odpověděl: ,, Když je třeba aby někde na zemi zasáhla rychlá a nebyrokratická síla, lze požádat o pomoc zednářské lóže."
Zednáři se spolu denně dorozumívají prostřednictvím podobných výroků a vyjádření.

A Jak JE LZE POZNAT NAPŘÍKLAD V OBLASTI HOSPODÁŘSTVÍ A V POLITICE? PODLE DRŽENÍ RUKOU?

To je pouze jedna z možností. Jde tady o určité zprávy nebo poselství, která mají být prostřednictvím tisku nebo televize předány dalším zednářům. Může to být držení rukou když se např. dva muži zdraví učňovským způsobem, nebo také postavení nohou. Mnohem důležitější je však způsob tvoření slov nebo samotný text v článku či tiskové zprávě. Pokud jsou věty formulovány tak že napodobují určité pasáže z nějakého rituálu, pak svobodný zednář zbystří, oním rituálem už totiž prošel nesčetněkrát.
Vždy jde o rituály modré lóže. V novinách nebo televizním vysílání si všimnete něčeho podezřelého, zprávu si projdete ještě jednou a tentokrát ji čtete zednářskýma očima. Tak lze rozpoznat signály a poselství, která chce pisatel zprávy zprostředkovat zasvěcenému čtenáři. Ten si z toho vyvodí určité závěry -např. si uvědomí že je potřeba něco udělat a spojí se s ostatními bratry. Zeptá se jich, jestli se k nim zpráva dostala a jak si ji vyložili.
Na základě toho se pak rozvine hybná síla vedoucí k určitému činu. Někdy je zase úkolem tajných poselství jen snaha informovat bratry o nějakém rozhodnutí např. z oblasti politiky.

MŮŽETE UVÉST NĚJAKÝ PŘÍKLAD NEBO VĚTU, KTERÁ BY MOHLA STÁT V TITULKU ZPRÁVY?
MUSÍ OBSAHOVAT SLOVO ,,KRUŽIDLO?"

Ne to není úplně nutné. Ale pokud by v novinách stálo: ,, Ve Vatikánu včera hodně pršelo," v zednářském překladu by to znamenalo, že tam dosud tajného vyšlo najevo.
Takže si přečtete noviny a zjistíte, co se včera dělo a jaké zprávy se v souvislosti s Vatikánem objevili v médiích. Pečlivým zkoumáním pak z textu poznáte co se ve skutečnosti stalo a můžete se podle toho zařídit, protože nyní víte, že např. v příštích dnech má dojít k nějaké změně.
Když vyjde najevo určité tajemství, katolická církev to pravděpodobně bude chtít zamést pod stůl a začne chlácholit lidi, že se nic neděje, zatímco ostatní se tomu budou chtít podívat pořádně na zoubek. A někde vyvstane potřeba i určitého jednání.

ONÍM SIGNÁLEM ZDE BYLO SLOVO ,,PRŠÍ"?

Ano. Když se zednáři baví o tajemstvích, rituálech nebo zednářských praktikách a najednou někdo vykřikne: ,, Prší!" konverzace se ihned ukončí a členové se začnou podezíravě prohlížet, protože je pravděpodobné že někdo ve skupině není zednář nebo je členem nižšího stupně a téma o němž se baví není určeno pro něho.
Rozhovor se stočí někam jinam nebo jeho vyjadřování tak aby to nežádoucí posluchač nepoznal.
Zkrátka začnou mluvit obezřetněji. Signalizačních pojmů je nespočet. Například mohu někomu říct, že někomu něco sděluji ,,sub rosa," což v překladu znamená ,,pod růží."
Z toho je patrné že tento rozhovor zůstane mezi námi a nikdo jiný se o něm nedozví.
Takové slovní obraty se vyskytují i ve zpravodajství. Běžně se používají v rámci rituálů, zednář je tedy rozpozná a pak dané zprávě věnuje zvýšenou pozornost.

JAK JE TO SE ZNAMENÍMI RUKOU NAPŘÍKLAD KDYŽ JE POUŽÍVÁ POLITIK?
ZPRÁVA UVEŘEJNĚNÁ PŘED VOLBAMI DO SNĚMOVNY V ROCE 2005 V ČASOPISECH SPIEGEL, FOCUS A DIE WELT BYLA DOPROVÁZENÁ STEJNOU FOTOGRAFIÍ.
OD JISTÉHO DO VĚCI ZASVĚCENÉHO MUŽE JSEM VĚDĚL ŽE DOJDE KE VZNIKU VELKÉ KOALICE COŽ TEHDY VEŘEJNOST JEŠTĚ NEVĚDĚLA.
NA FOTOGRAFIÍCH MĚLI ANGELA MERKEL A FRANZ MÜNTEFERING STEJNÝM ZPŮSOBEM POLOŽENOU RUKU NA KRKU. GUIDO WESTERWELLE ( FDPC =SVOBODNÁ DEMOKRATICKÁ STRANA NĚMECKA) BYL PŘITOM ZOBRAZEN ÚPLNĚ JINAK.

Ruka na krku nebo mírně pod ním je jakési všeobecné znamení. Jako rozpoznávací signál ho používali už Esejci. Stalo se z něj učňovské znamení: pozvednete ruku a posunete ji doprava což má znamenat, že byste se raději podřezali, než abyste vyzradili dotyčné tajemství. Existuje neuvěřitelně mnoho znamení. Na veřejnosti lze často zejména při nějaké slavnostní příležitosti -vidět člověka s rukou položenou na srdci. To je tovaryšské znamení a demonstruje se jím příslušnost k zednářskému řádu. Ve vašem případě s Angelou Merkelovou tedy šlo o zprávu, že již bylo rozhodnuto, jak volba dopadne.

                                                                                      Martin Menšík