O vítězství hostů v Příbrami rozhodl trenérův žolík

04.08.2014 16:07

O vítězství hostů v Příbrami rozhodl trenérův žolík

Ve 2. kole Juniorské ligy se zrodilo na hřišti Příbramské Litavky menší překvapení, když domácí 1. FK Příbram prohrála s hostujícím Jabloncem 0:2. Domácí zvládali poměrně dobře defenzivní činnost, ale nedokázali si vypracovat vyloženo šanci. A to i přesto, že v jejich útoku figurovalo hned několik hráčů z ligového A celku. Hosté ze severu Čech byli spokojeni nejen se ziskem tři bodů, ale především s předvedenou hrou, zejména ve středu hřiště, která nakonec rozhodla o vítězství hostů.

Jablonec byl podstatně efektivnější, což dokázal využit šest minut před koncem prvního poločasu Marián Kovář, který po ideální přehrávce Michala Skwarczeka poslal hosty do vedení. Domácí se snažili odpovědět, ale vyloženou šanci si nevypracovali, a tak o vítězství hostujícího Jablonce nakonec rozhodl nasazený žolík. Tím byl Matěj Štědroňský, kterého kouč hostů poslal na druhý poločas a jenž po přihrávce další host střídajícího hráče Davida Sedláčka zvýšil čtyři minuty před koncem na 0:2 pro hosty.

Hosté vyhráli zaslouženě, jelikož hráli lépe ve středu hřiště a dokázali si díky záloze vytvořit minimálně dvě gólové šance, které proměnili. Z domácích hráčů zaslouží absolutorium především obranná formace, zejména bek Jaroslav Tregler, který zneškodnil několik vyložených šanci hostů. Oproti Jablonci, ale zahrála domácím jen obrana, zatímco Jablonec byl podstatně kompaktnější. A tak si tři body z Příbrami odvezl zaslouženě Jablonec.

1. FK Příbram - FK BAUMIT Jablonec 0:2 (0:1)

Branky: 39. Kovář, 86. Štědroňský
Žluté karty:   42. Gebert (JAB), 53. Karásek (JAB)
1. FK Příbram: Krbeček – Matějů (46. Hlinka), Suchan (62. Junek), Danoski, Ježdík, Kilián, Momiroski, Husár (74. Mahmutovič), Kraut (82. Mahmutovič), Tregler, Šindelář.

FK Baumit Jablonec: Krásný – Tichý, Novák (57. Rozkovec), Kovačevič (58. Sedláček), Štemberk, Karásek, Kovář (85. Přibyl), Žemba, Gebert, Kuhl (79. Štědroňský), Skwarczek.
Rozhodčí: Zadinová – Katalík, Vnuk
Diváci: 130
Hráč utkání: Dominik Tichý (FK BAUMIT Jablonec)
Po dohodě s hostujícím trenérem se Juniorská liga.cz rozhodla vyhlásit hráčem zápasu hostujícího obránce Dominika Tichého, který svědomitě plnil úkoly nejen v obraně, ale i ve středu pole a byl zárukou dobré defenzivní činnosti hostujících hráčů, kteří si tak mohli vypracovat vyložené šance, z nichž skórovali a rozhodli o zisku tří bodů pro hostující celek.

Václav Prokůpek