Komunální volby v Praze: Proč TOP09 a primátor Hudeček nadbíhá DEVELOTRŮM?

04.09.2014 11:56

Tisk: "Developeři si nová Hudečkova pravidla pochvalují!"

V Praze jsme si zvykli, že opravdu slušných stavebníků - developerů, je poskrovnu. V Praze drtivě převažují firmy, které využívají vazeb a náklonnosti komunálních politiků či úředníků k obcházení pravidel výstavby. Praha je pak plná šrámů a jizev, které se těžko zacelují a lidé mají problémy od parkování počínaje, přes výšku staveb až po parkování konče. Místo developerů je Praha rájem DEVELOTRŮ!

Nestačí, že někteří z nich chtějí v nadcházejících volbách kandidovat, jako je tomu v případě hnutí PRO Prahu rodiny Passerů, ale DEVELOTŘI mají své loutky i v některých politických stranách. Jak si totiž jinak vysvětlit nové pražské stavební předpisy, zpracované kamarády pana Hudečka z Institutu plánování a rozvoje, které například ruší povinnosti DEVELOTRŮM zachovávat světelnost místností, minimální odstupy mezi budovami, rozvolňují pravidla pro povinnou výstavbu podzemních garáží (což bude znamenat parkování v již tak přecpaných pražských ulicích) či naopak absurdně ukládá povinnost vlastníkům rodinných domů mít průhledné ploty?
Občanské iniciativy, které se zabývají ochrannou městských parků a zeleně vůbec, také bijí na poplach, neboť nové předpisy jsou plné výjimek a možností, jak ochranu veřejné zeleně a prostoru ze strany DEVELOTRŮ obejít. Příliš mnoho výjimek a gumových formulací znamená také větší prostor pro korupci a tak není divu, že si známé stavební firmy nové předpisy pochvalují. Citujme za všechny z tisku výrok jednoho z nich: "Jako klad vnímám, že nová Hudečkova pravidla nahrávají zahušťování pražské aglomerace či ruší povinnosti ohledně proslunění vnitřních prostor. Velký posun je také ve zrušení povinnosti zajistit při výstavbě parkovací prostory, Hudeček chce totiž lidi donutit využívat městskou dopravu, čemuž chce napomoci právě vytvořením nedostatku parkovacích míst ve městě", chválil Hudečkova nová pravidla jeden z manažerů přední pražské stavební firmy veřejně v médiích.

DOMOV říká jasné NE! nejen těmto novým Hudečkovým předpisům, ale především jako jediná strana bez kmotrů, developerů a oligarchů říkáme jasné NE! Snahám DEVELOTRŮ zprivatizovat si Prahu - náš společný domov!

Politická strana DOMOV